Om Gulli

GulliGulli Gård er en trivelig gård med mange forskjellige dyr. Gården ligger i Ås i Akershus.  Her bor og bidrar tre generasjoner til liv på gården. Jeg, Janne-Christine Fossum, tok over gården i 2010 og har kastet meg over våronn, skuronn, slåttonn og oppussing av gamle driftsbygninger med god hjelp fra resten av familien og gode naboer. Hoveddrifta på gården er korn, og vi har ca. 400 mål dyrka mark og ca. 500 mål skog. Vi har også litt av hvert av dyr, og prioriterer god plass, dyrevelferd og gode opplevelser. Gården er under stadig oppgradering, og store og små, gamle og unge jobber sammen og har sine prosjekter.

På Gulli har det vært gårdsdrift i lang tid. Historien strekker seg tilbake 4000 år, da området ble brukt som beite til husdyr. Navnet Gulli kommer fra Gulvin, som betyr gode beiter. Gården har vært i familiens eie siden min oldefar Carl Saxebøl kjøpte den i 1904.

Presentasjon av oss på Gulli

Janne med Ulla og Ulfi

Janne-Christine Fossum

Janne har vokst opp på Gulli, og har som barn hengt i skjorta på pappaen sin, Kalle, og hjulpet til med stell av dyrene. Hun tok over gården i 2010, og har nå ansvaret for å ta vare på dens mangfold og ressurser. Janne har mastergrad i fysikk, og er lektor i realfag. Hun har jobbet mye med utvikling av undervisningsopplegg forbundet med utforskende arbeidsmetoder, spesielt knyttet opp mot miljø og fornybar energi.

Thomas og Gaissa på sopptur i Gulliskogen

Thomas og Gaissa på sopptur i Gulliskogen

Thomas Johnsen

Thomas er altmuligmann og fikser det som fikses kan. Han snekrer og murer, hjelper til i onnene og med stell av dyrene.

DSC_0087

Kalle

Carl Juel Saxebøl (Kalle)

Kalle er kårkaill på Gulli og tidligere eier. Han tok over Gulli når han var 16 år, og drev gården i 40 år. På den tiden var det både gris, storfe og hest på gården. Kalle er en gammel hestekar og brukte hest når han drev i skogen og hogde tømmer. Han har masse erfaring og mange gode historier.

Kari Saxebøl

Kari er bestemor på gården. Hun er oftest omringet av barnebarn og andre barn, og steker vafler eller har noe annet godt på lur. Kari lider av kugalskap sier vi, og alle som har vært innom kjøkkenet på Gulli vet hvorfor. Kari samler på kuer, og de finnes i tusentall i forskjellige fremtoninger. Bestemor Kari, Tante Kari, Bia, Bessa (kjært barn har mange navn) er også glad i å strikke og spesielt populære er kolleksjonene for dukker og kosedyr.

Jørgen med Kiwi og Ronja

Jørgen Fossum

Jørgen er 17 år og hjelper til der det trengs på gården. Jørgen går elektro på Ås vgs, noe han trives veldig godt med.

Christoffer går tur med Stig

Christoffer Fossum

Christoffer er 19 år og har ansvaret for alpakkaene på Gulli. Han jobbet hos Alpakka Enghaugen i arbeidsuka og har vært på kurs i Camelidynamics for å lære enda mer om alpakkaer.

Bjørn-Henrik Fossum

Bjørn-Henrik er eldstesønnen på gården og er 23 år. Han bor ikke hjemme, men hjelper til på besøksgården og aktivitetsukene når han har fri fra psykologistudiene.

Kevin Tøgersen Johnsen

Kevin er sønn av Thomas og er 19 år. Han hjelper til med dyrene når han er her, og er full av ideer, spesielt når det gjelder flere dyreslag på gården